Artiesten steeds meer last van stress. - Delphinum

Artiesten steeds meer last van stress.

“Werken in de spotlicht kan veel veel van je vragen. Zowel lichamelijk als psychische”

Stuk voor stuk grote Nederlandse artiesten die afgelopen tijd  te maken hebben gehad met een burn-out of stress klachten.
Artiesten hebben vaak een bom volle agenda en ‘nee’ zeggen doen ze dan ook liever niet.
en optredens afzeggen al helemaal niet want dat betekend een schadepost die flink in de papieren kan lopen.

Het Muziekcentrum Nederland (MCN) zegt dat artiesten tegenwoordig veel meer moeten optreden dan voorheen omdat de cd-verkopen ernstig zijn afgenomen. Om het verlies van deze inkomsten te compenseren wordt er dus steeds vaker opgetreden waardoor veel artiesten eigenlijk te veel hooi op hun vork nemen en daarbij dan ook vaak vergeten aan hun stem te denken.
Het MCN wil dat artiesten in de toekomst beter worden begeleidt zodat ze beter om zouden kunnen gaan met stress en ook hun tijd beter in gaan delen. Artiesten moeten ook vaker nee durven te zeggen. Het Nederlands muziek instituut zegt dat deze begeleiding er momenteel niet is

 

Toch is deze begeleiding in diverse disciplines beschikbaar. Maar wellicht niet voor iedereen bekend.
Zo is er onder andere:

Artiestenmassage: Als je in topconditie op het podium wil staan, moet je lichaam niet alleen fit maar óók ontspannen zijn. Bovendien straalt een artiest die zich zowel lichamelijk als geestelijk fit èn ontspannen voelt dit ook uit op het podium. Een uniek concept op maat wat uitermate geschikt is voor artiesten die bijvoorbeeld met een tournee bezig zijn. 1 van de voordelen is dat het een pijnloze techniek is en je met een gerust hart het podium kunt betreden zonder pijnlijke drukpunten of een beurs gevoel. Niet alleen is deze techniek geschikt voor artiesten maar ook voor public speakers
Meer info: www.artiestenmassage.nl

 

 

 

 

 

 

Vocalmassage: Een Vocal Massage zorgt voor een optimale ontspanning van de spiergroepen die verantwoordelijk zijn voor de stemgeving. Als vocalist (zanger én spreker) beoefen je topsport met de spieren van en rondom het strottenhoofd. Een te hoge spierspanning kán tot stemproblematiek leiden. Een Vocal Massage werkt herstellend bij een (te) hoge spierspanning rondom het strottenhoofd maar ook preventief.
Meer info: www.vocalmassage.nl

 

 

 

 

 

 

 

Artiestenpsycholoog: Elke artiest, beginnend of gevorderd, zal gedurende zijn carrière geconfronteerd worden  met moeilijkheden. Sommige van deze moeilijkheden zullen niet weggaan door het volgen van een vaardigheidstraining of door een gesprek met een goede vriend, maar vragen om extra ondersteuning. Professionele begeleiding door een coach of psycholoog met kennis van je werkveld en kennis van specifieke psychische klachten die vooral voorkomen bij artiesten.
Artiestenpsychologie is de wetenschap van gedrag en mentale processen, die relatief specifiek zijn voor de artiest. Onderwerpen die hierbij vaak terug komen zijn talentontwikkeling, omgaan met afwijzing, kritiek en roem, een beperkte anonimiteit, creativiteitsontwikkeling. Artiestenpsychologie gaat ook over het leren omgaan met de verleidingen zoals genotmiddelen en snel geld. Geconfronteerd worden met een depressieve stemming, podiumvrees of sociale angst zijn tevens aspecten waar de artiestenpsychologie aandacht aan besteedt.

Artiestenpsychologie gaat over het vergroten van de persoonlijke controle op loopbaansucces en carrièretevredenheid
Meer info: www.artiestenpsychologie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top